Twee mensen die elkaar knuffelen nadat ze te horen hebben gekregen dat ze kanker heeft.

Sooth staat voor 100% natuurlijke vegan huidverzorging

Net als iedereen, worden we steeds bewuster van de impact die onze keuzes hebben op de aarde. Het is voor ons erg belangrijk dat de Sooth huidverzorgingsproducten goed zijn voor de huid én het milieu. Onze ingrediënten zijn dan ook met zorg voor mens, milieu en dier uitgezocht. Om deze rede is Sooth een 100% natuurlijke vegan huidverzorging. Ook voor de ‘niet-vegans’ onder ons is dit interessant, omdat een vegan huidverzorgingsproducten veel voordelen heeft.

Tegenwoordig lezen we meer dan ooit de bijsluiters van producten om te kunnen achterhalen wat erin zit en waar het vandaan komt. In de meeste huidverzorgingsproducten worden dierlijke ingrediënten gebruikt. Ingrediënten zoals bijenwas, lanoline en collageen worden veel gebruikt. Dierlijke ingrediënten en synthetische stoffen kunnen namelijk de huid (verder) uitdrogen, het hormoonbalans verstoren en irriteren. Daarnaast bevatten deze verzorgingsproducten ook vaak chemicaliën en synthetische stoffen. Voor de droge en gevoelige huid is natuurlijke vegan huidverzorging ideaal.

Natuurlijke en vegan huidverzorging, minder kans op allergische reactie

Wat houdt vegan huidverzorging nu eigenlijk in? Kort gezegd betekend het dat het geen dierlijke producten bevat en dat geen van de ingrediënten op dieren zijn getest. Bij vegan huidverzorging, wordt er vaak voor natuurlijke ingrediënten gekozen in plaats van dierlijke. Dankzij de natuurlijk ingrediënten zitten er vaak meer vitamines in het product die goed zijn voor je huid.

Heb jij vaak last van allergische reacties op je huid? Met natuurlijke vegan huidverzorging is deze kans kleiner en heb je vaak minder snel last van huidproblemen. Test voor de zekerheid een nieuw product wel eerst uit voordat je het op je gezicht smeert. Dit kun je doen door deze op je pols en aan de binnenkant van je elleboog te smeren.

Dierproefvrij

Zoals je wellicht weet zijn er veel verzorgingsproducten die getest worden op dieren. Gelukkig kunnen, door alle nieuwe technologieën, dierproeven worden vervangen. En is het dus mogelijk om te werken met ingrediënten die dierproefvrij zijn. Door te kiezen voor vegan verzorgingsproducten vermijd je producten die op dieren zijn getest. Vegan verzorgingsproducten zijn namelijk niet getest op dieren en daarom 100% cruelty free.

Vegan verpakking

Veel kunststoffen, zoals plastic, bevatten dierenvet. Kunststoffabrikanten gebruiken dit vet van dierlijke oorsprong om de materiaaleigenschappen te verbeteren. Onze huidverzorging wordt verpakt in een recyclebare luchtvrije pompfles. Onze unieke fles en het verpakkingsmateriaal is eco-friendly en vegan. Alle kleine beetjes doen er volgens ons namelijk toe.

Waarom is er voor Sooth gekozen voor vegan en natuurlijk?

Sooth kiest voor eerlijke en natuurlijke ingrediënten, die allen de functie van je huid versterken en ondersteunen. Omdat we alleen natuurlijke ingrediënten gebruiken, ben jij verzekerd van huidverzorging vol met vitamines en mineralen. Rijk aan omega vetzuren voor een gezondere huid. Sooth is het antwoord voor iedereen die op zoek is naar een veilige, betrouwbare en milde huidverzorging.

Daarnaast is de Sooth Face & Body Crème, dermatologisch getest. De certificering geeft aan dat er geen allergenen te vinden zijn in onze producten en geschikt is voor de gevoelige en droge huid.

Sooth heeft het Vegan Friendly Label ontvangen

Het Vegan Friendly Label is gemaakt is om ondernemers en consumenten makkelijker met elkaar te verbinden. We zijn dan ook super blij dat Sooth,100% natuurlijke vegan huidverzorging, het Vegan Friendly label hebben ontvangen. Het Vegan Friendly Label komt voort uit een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Het label is gericht op ondernemers met een vegan product aanbod en consumenten die gebruik willen maken van veganistische producten.

Vegan Friendly label voor natuurlijke vegan huidverzorging

Voordelen natuurlijke vegan huidverzorging op een rijtje

Natuurlijke vegan huidverzorging heeft veel voordelen, ook voor de niet-vergans onder ons. We maken gebruik van vegan en natuurlijk ingrediënten omdat ze de volgende voordelen hebben:

  • De ingrediënten zijn niet op dieren getest.
  • Dierlijke ingrediënten lokken snel allergische reactie uit en kunnen je huid uitdrogen.
  • Natuurlijk ingrediënten zijn zachter en geschikt voor de droge, gevoelige en beschadigde huid.
  • Natuurlijk ingrediënten bevatten geen chemicaliën.
  • Natuurlijk ingrediënten zitten vol met vitamines en zijn rijk aan omega vetzuren.
  • Ideaal voor een gezondere en stralende huid.

Foto door Free-Photos via Pixabay